Hypnopôrodný príbeh: Hanka

Posted by | · · · · · · · | Blog · Hypnopôrodné príbehy | Žiadne komentáre na Hypnopôrodný príbeh: Hanka

S Hankou a jej partnerom sme zvolili kurz HypnoPôrodu – Monganovej metódy cez Skype, pretože nás delila veľká vzdialenosť. Stretli sme sa 5 krát v čase, ktorý nám všetkým trom vyhovoval. Niektoré stretnutia sme museli dokonca zorganizovať ako telekonferenciu z troch rôznych krajín 🙂

Krásny hypnopôrodný príbeh, ktorý mi neskôr poslala je dôkazom toho, že na hypnopôrod sa dá efektívne pripraviť aj týmto spôsobom. A tu sú už Hankine dojmy z kurzu:

Hypnopôrodný príbeh: Hanka

Ďakujem za kurz, za tvoju časovú flexibilitu i možnost absolvovať ho v angličtine. Videá pre mňa boli hypnoporodny pribeh Hankaveľmi inšpiratívne, a afirmácie a materiály pre rodičov veľmi nápomocné.
Náš chlapec sa narodil 8.8. nadránom za 4-5 hodín u nás doma v sprche.
Pôrod šiel rýchlo a tak sme nestihli ísť do nemocnice kde som mala v pláne rodiť a do blízkej nemocnice (kvôli zlým referenciám) som nechcela ísť. Myslím, že moje celkové nastavenie viedlo k tomu, že môj pôrod bol vlastne taký aký som si priala a i keď nebol naplánovaný stalo sa to najlepšie čo sa mohlo stať – rodiť doma za účásti minima ľudí –  len partner a kamarátka, ktorá bola v tom čase náhodou u nás a je pôrodná asistenka.
Myslím, že vďaka kurzu som nemala strach zostať rodiť doma a mala som dôveru vo svoje telo a dieťa, že vedia čo robiť. Dýchace techniky počas kontrakcii a v záverečnej fáze pôrodu pre mňa neboli moc jednoduché, pomáhal mi však partner, ktorý mi to často a citlivo pripomínal a celkovo mi bol veľkou oporou.
Obaja (vlastne už všetci traja:) ti veľmi za všetko ďakujeme a prajeme ti nech prinášaš úžitok mnohým nastávajúcim rodičom! Má to veľký zmysel!

 

Myslím, že spokojný výraz bábätka vystihuje pozitívny zážitok rodičov z krásneho pôrodu. Celý pôrodný príbeh si môžete prečítať aj tu:
Ak máte záujem o kurz HypnoPôrodu na diaľku, kontaktujte nás a dohodneme si termín a ďalšie detaily.

No Comments

Leave a comment